Vissa brukar säga att hunden är människans bästa vän. Det finns dock många som inte skulle hålla med om det påståendet. Väldigt många människor i Sverige i dag har eller funderar på att skaffa katt och katten kan vara ett fantastiskt sällskap i vardagen. Men att skaffa katt är inte helt enkelt och för att katten ska få ett så bra liv som möjligt finns det ett antal saker som kan vara bra att tänka på. Här kommer därför några tips till dig som har eller funderar på att skaffa katt.

Försäkring

För det första är det viktigt att katten är ordentligt försäkrad. Att ha en gedigen kattförsäkring är det inte bara en ekonomisk trygghet för dig som ägare som gör att du slipper oförutsedda utgifter om olyckan skulle vara framme. Det är också en viktig del i att du kan känna dig säker på att din katt får den vård den behöver om den till exempel skulle bli sjuk eller råka skada sig. Att ha en bra kattförsäkring är alltså väldigt viktigt för både katt och ägare och kommer att bidra till att vardagen blir både tryggare och lugnare.

Hälsa

En annan sak som katten behöver som kan vara bra att tänka på som ägare är någon form av rörelse och motion. Att ha olika leksaker till katten som gör att den kan aktivera sig själv fysiskt är viktigt för att den ska må så bra som möjligt. Självklart är det också viktigt att se till att man har koll på saker som till exempel kost. Att ge sin katt för lite eller för mycket mat kan till exempel göra att den blir undernärd eller överviktig och drabbas av olika sjukdomar. Sammanfattningsvis är katten är ett fantastiskt sällskap och även om det finns vissa orosmoment med att skaffa katt, finns det aktörer som är villiga att hjälpa till.

Published by Alexandra